Buturugă din ciocolată
PrinteazaButurugă din ciocolată din: oua, zahar, faina, pudra de cacao, galbenusuri, ciocolata, zahar, smantana, apa, cacao, lichior de cacao.
Blatul de ciocolată
- 10 ouă
- 300 g zahăr
- 200 g făină
- 50 g pudră de cacao
Mousse au chocolat
- 6 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 350 g ciocolată
- 800 ml smântână dulce
Frişca
- 1L smântână dulce
- 80 g zahăr tos
Sirop cu ciocolată
- 100 g zahăr
- 100 g apă
- 30 g cacao
- 50 ml lichior de cacao
se folosesc fulgi de ciocolată dulce şi zmeură după gust
pentru 20 de portii
Mod de pregătire
Blatul de ciocolată: Bateţi spumă ouăle cu zahărul, amestecaţi făina şi pudra de cacao, după care le adăugaţi delicat peste spumă. Intindeţi un blat şi coa-ceţi-l în cuptorul încins la 200° C timp de 8 minute.
Mousse au chocolat: Bateţi spumă gălbenuşurile cu zahărul, adăugaţi ciocolata topită şi smântână bătută spumă.
Frisca: se obţine bătând cu ajutorul unui mixer smântână dulce şi zahărul.
Siropul cu ciocolată: Fierbeţi zahărul, apa şi pudra de cacao. După ce siropul se răceşte, adăugaţi lichiorul de cacao.
Montarea buturugii
Intr-o formă de buturugă se aşază straturile în felul următor blat de ciocolată însiropaţ mousse au chocolat, zmeură, blat de ciocolată însiropat, frişca.
Se acoperă buturuga cu fulgi din ciocolată cu lapte (pe care îi obţineţi topind ciocolata cu lapte şi lăsând-o să se întărească pentru a obţine preparatul).
Pofta buna!