Buzz – specialitate din Mongolia
PrinteazaBuzz – specialitate din Mongolia din: tocăniţă de carne, sare, ceapă verde, usturoi, unt, piper negru, făină albă superioară, ou, apă, ketchup.
- 200 g tocăniţă de carne, gata preparată
- sare
- ceapă verde, tăiată mărunt
- usturoi, pisat
- unt
- piper negru, proaspăt măcinat
Pentru aluat:
- 200 g făină albă superioară, de grâu
- 1 ou
- 100 ml apă
- sare
- ketchup
Mod de preparare:
Tocăniţa, deja preparată se amestecă cu ceapa şi usturoiul, se sărează şi se piperează, după gust. Din făină, ou, apă şi puţină sare, se frământă un aluat ceva mai tare. Se întinde pe un blat de lemn cu un sucitor şi se taie în douăzeci de pătrate.
Se întind din nou, după ce fiecare în parte a fost făcută sferă, de data aceasta sub formă circulară, în centrul fiecăreia se pun câte două linguriţe din tocăniţa de carne şi se înfăşoară strânş.
Se pun într-o cratiţă cu pereţi subţiri, bine unsă cu unt. Se lasă la fiert în aburi, deasupra unui vas cu apă clocotită, la foc mare. Se lasă timp de aproximativ douăzeci de minute. Se serveşte cu ketchup.
Pofta buna!