Caesar salad cu pui afumat
PrinteazaO reteta simpla de Caesar salad cu pui afumat din: paine veche, salata, piept de pui afumat, parmezan, ou, usturoi, ulei de masline extravirgin, mustar de dijon, sos tabasco, iaurt degresat, sare si piper negru.
- 125 g pâine veche de o zi, tăiată cubuleţe
- 300 g salată, ruptă şuviţe cât o înghiţitură
- 200 g piept de pui afumat, tăiat cubuleţe
- 25 g parmezan, ras
pentru sos:
- 1 ou mediu
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 2 linguri muştar de Dijon
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- câteva picături de sos de Tabasco, opţional
- 1/2 linguriţă sos Worcestershire
- 4 linguri iaurt degresat
- sare şi piper negru
Mod de preparare:
Se pune un ibric cu apă la fiert. Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Cubuletele de pâine se pun pe hârtie pentru copt şi se dau la cuptor 5-8 minute până când s-au rumenit şi au devenit crocante. Se transferă apoi într-un castron mare şi se lasă la răcit.
Pentru sos, se fierbe oul 3 minute, apoi se lasă în apă rece. Se curăţă oul de coajă, se pune într-un blender împreună cu usturoiul, muşta- rul, uleiul, sosul Tabasco dacă folosiţi, sosul Worcestershire si iaurtul. Se amestecă până se omogenizează, apoi se sărează şi piperează după gust.
Se adaugă salata şi puiul în castronul cu crutoane. Se toarnă sosul şi se presară brânza. Se amestecă bine şi se serveşte. In loc de pui afumat se poate folosi şi pui prăjit.
Caesar salad cu pui afumat
Poftă bună!