Cafea cu condimente
PrinteazaO reteta de cafea cu condimente din: curmale, amaretto, cafea, scortisoara, cuisoare, cardamom, nucsoara si zahar brun.
- 2 curmale proaspete
- 4 linguri Amaretto
- 4 cesti de cafea fierbinte
- 1 betisor scortisoara
- 4 cuisoare
- 2 varfuri de cutit de cardamom
- 2 varfuri de cutit de nucsoara macinata
- 40 g zahar brun
Mod de preparare:
Spalam curmalele si le taiem in doua. Turnam lichiorul de migdale intr-un vas mic si plat in care asezam curmalele si le lasam sa stea 15 minute. Intre timp incalzim cafeaua in care am adaugat scortisoara, cuisoarele, cardamomul si nucsoara, si lasam sa stea 5 minute, apoi turnam bautura in pahare.
Punem bucatile de curmale pe betisoare si le asezam pe marginea paharului. Completam cu lichiorul de migdale ramas si servim imediat.
Incoming search terms:
- cafea cu condimente