Cafea daneza cu condimente
PrinteazaCafea daneza cu condimente din: scortisoara, vanilie, cafea, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, grammel dank bitter dram si ciocolata.
- 1/2 l apa
- 1/2 betisor de scortisoara
- 1/2 pastaie de vanilie
- 5-6 lingurite pline de cafea macinata
- 100 g frisca lichida
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 lingurita de zahar pudra
- 8 cl Grammel Dansk Bitter Dram
- 25 g ciocolata
Mod de preparare:
Fierbem apa cu scortisoara rupta in doua si cu vanilia intr-un vas mic si-l lasam 10 minute acoperit. Punem cafeaua intr-un filtru de hartie. Scoatem scortisoara si vanilia din apa ramasa si o turnam peste cafea.
Batem frisca cu zaharul vanilat si cu zaharul pudra. Turnam cate 2 cl grammel Dansk in cestile incalzite si completam cu cafea fierbinte. Punem deasupra frisca si mixam din nou. Presaram deasupra bucati mici de ciocolata.