Cafea daneza cu condimente

Printeaza

Cafea daneza cu condimente din: scortisoara, vanilie, cafea, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, grammel dank bitter dram si ciocolata.

Ingrediente:

  • 1/2 l apa
  • 1/2 betisor de scortisoara
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 5-6 lingurite pline de cafea macinata
  • 100 g frisca lichida
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingurita de zahar pudra
  • 8 cl Grammel Dansk Bitter Dram
  • 25 g ciocolata

 

Mod de preparare:

Fierbem apa cu scortisoara rupta in doua si cu vanilia intr-un vas mic si-l lasam 10 minute acoperit. Punem cafeaua intr-un filtru de hartie. Scoatem scortisoara si vanilia din apa ramasa si o turnam peste cafea.

Batem frisca cu zaharul vanilat si cu zaharul pudra. Turnam cate 2 cl grammel Dansk in cestile incalzite si completam cu cafea fierbinte. Punem deasupra frisca si mixam din nou. Presaram deasupra bucati mici de ciocolata.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.