Cafea instant inghetata
PrinteazaO reteta de cafea instant inghetata din: cafea instant naturala, miere de albine, smantana, fructe si scortisoara. In primul rând, înainte de orice înghetată făcută în casă uitaţi de ou, indiferent că vorbim de gălbenuş sau albuş. Se folosea în reţetele vechi. Oul crud poate fi o bombă pentru sănătate, deci îl excludem.
- cafea instant naturală
- miere de albine
- smântână grasă
- bucăţi uscate de măr sau orice alt fruct uscat
- scorţişoara
Mod de preparare:
Pentru această reţetă preparaţi o cană de cafea instant cu apă rece. Se mixează bine. Apoi puneţi conţinutul într-un bol cât mai mare, preferabil din sticlă. Adăugaţi o cană mare de smântână, nu neapărat light. Dacă smântână e grasă, atunci are şanse să fie naturală.
Dacă e light, şansele scad simţitor. Puneţi miere după gust şi scorţişoară. Folosiţi mixerul cu încredere, până se omogenizează mierea în compoziţie. Puneţi la congelator până amestecul devine păstos, nu până la congelare. Vă trebuie apoi o cupă pentru îngheţată. Din 4 cupe rezultă o înghetată delicioasă pe care o ornaţi cu mere uscate sau orice alt fruct uscat.
Cafea instant inghetata
Pofta buna!
E inghetata sau cafea inghetata :))