File de platică cu sos de lămâie și capere din: fileuri de platica, suc de lamaie, coaja de lamaie, capere, unt, sare, piper Mod de preparare: 4 fileuri de platică (aproximativ 150 g fiecare) Sucul de la o lămâie Coaja rasă de la o lămâie 2 linguri de capere 2 linguri de unt Sare […]
Cafea instant inghetata
PrinteazaCafea instant inghetata din: cafea instant naturala, miere de albine, smantana, fructe si scortisoara. In primul rând, înainte de orice înghetată făcută în casă uitaţi de ou, indiferent că vorbim de gălbenuş sau albuş.
Se folosea în reţetele vechi. Oul crud poate fi o bombă pentru sănătate, deci îl excludem.
Ingrediente:
- cafea instant naturală
- miere de albine
- smântână grasă
- bucăţi uscate de măr sau orice alt fruct uscat
- scorţişoara
Mod de preparare:
Pentru această reţetă preparaţi o cană de cafea instant cu apă rece. Se mixează bine.
Apoi puneţi conţinutul într-un bol cât mai mare, preferabil din sticlă. Adăugaţi o cană mare de smântână, nu neapărat light.
Dacă smântână e grasă, atunci are şanse să fie naturală.
Dacă e light, şansele scad simţitor. Puneţi miere după gust şi scorţişoară. Folosiţi mixerul cu încredere, până se omogenizează mierea în compoziţie.
Puneţi la congelator până amestecul devine păstos, nu până la congelare. Vă trebuie apoi o cupă pentru îngheţată.
Din 4 cupe rezultă o înghetată delicioasă pe care o ornaţi cu mere uscate sau orice alt fruct uscat.
Cafea instant inghetata
Pofta buna!
Fulgi de ovăz cu fructe și nuci
Fulgi de ovăz cu fructe și nuci din: fulgi de ovaz, lapte, miere, sare, fructe proaspete, fructe uscate, nuci, alune, migdale, extract de vanilie. Aceasta este o rețetă simplă și delicioasă este potrivită pentru micul dejun sau gustarea de după-amiază. Fulgii de ovăz reprezintă o sursă excelentă de fibre, proteine și minerale precum fierul și […]
E inghetata sau cafea inghetata :))