Cafea turceasca
PrinteazaCafea turceasca
Pentru o cafea turcească adevărată, apa se măsoară cu ceaşca» (mică!) în care se va servi. Se toarnă în ibric din cupru; când începe să se încălzească, adăugaţi zahărul, apoi cafeaua, o linguriţă cu vârf pentru fiecare ceaşcă. Dacă în ibric sunt mai mult de două ceşti, adăugaţi o linguriţă de cafea în plus, pentru ibric. Amestecaţi uşor şi lăsaţi să fiarbă la foc mic.
Când începe să fiarbă, ridicaţi ibricul de pe foc, luaţi câte o linguriţă din spuma de deasupra şi aşezaţi în fiecare ceaşcă. Puneţi cafeaua înapoi pe foc, iar când începe să se umfle e gata. închideţi focul, lăsaţi câteva secunde să se liniştească (nu pe foc) şi turnaţi în ceşti!
Cafeaua se serveşte de obicei cu apă şi fără nimic dulce alături, pentru a-i simţi aroma.