Caise cu aroma de vanilie
PrinteazaCaise cu aroma de vanilie din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, caise, oua, smantana, budinca de vanilie.
Ingrediente aluat:
- 4 oua
- 250 g zahar
- 200 ml ulei
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
Ingrediente crema:
- 3 cutii caise
- 2 oua
- 150 g zahar
- 800 g smantana fermentata
- 2 pachete budinca de vanilie
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200°C. Ungeti o tava cu grasime si tapetati-o cu hartie pentru copt.
Puneti jumatatile de caise intr-o strecuratoare si lasati-le sa se scurga. Puneti ouale intr-un castron.
Adaugati zaharul si amestecati totul cu mixerul.
Adaugati uleiul. Amestecati faina si praful de copt si incorporati-le in amestecul de mai sus.
Puneti aluatul in tava pregatita, uniformizati-l si coaceti-l 12-15 minute.
Intre timp, puneti ouale pentru crema intr-un castron, adaugati zaharul si bateti totul cu mixerul.
Adaugati smantana si budinca de vanilie.
Taiati caisele cubulete si incorporati-le in crema. Intindeti-o peste blatul prajiturii si coaceti-o alte 20-25 de minute.
Dupa aceea, lasati-o sa se raceasca pe un tocator si presarati-o cu zahar pudra.
Caise cu aroma de vanilie
Pofta buna!