Colesterol – Ghid Complet pentru Înțelegerea Colesterolului. Colesterolul este o substanță grasoasă (lipid) esențială pentru funcționarea normală a corpului uman. Este prezent în toate celulele corpului și este esențial pentru producerea membranelor celulare, a hormonilor steroizi (cum ar fi cortizolul, aldosteronul și hormonii sexuali) și a vitaminei D. Chiar dacă este necesar pentru organism, nivelurile […]
Caise caramelizate cu crema de iaurt si fistic
PrinteazaCaise caramelizate cu crema de iaurt si fistc din: caise, cardamom, zahar, vin de marsala, fistic si crema de iaurt.
Ingrediente:
- 8 caise
- 1 lingură capsule de cardamom
- 100 g zahăr
- 150 ml vin de Marsala (sau suc de mere)
- 2 linguri fistic pisat
- 50 g cremă de iaurt
Mod de preparare:
spala caisele, se sterg si se cresteaza in jumatate, se indeparteaza samburi. Se zdrobesc in piulita capsulele de cardamom.
Fructele , capsulele de cardamom si zaharul se pun pe foc si se lasa sa se topeasca zaharul la foc mijlociu, amestecand.
Cand incepe sa capete o culoare aurie, se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mijlociu, pana ce-si reduce volumul la doua treimi, amestecand mereu, ca sa nu se arda caisele.
prajeste fisticul intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime pana ce incepe sa raspandeasca o aroma aptesanta.
aseaza pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
amesteca iaurtul, se aseaza intr-un bol si se presara deasupra fistic prajit. Se serveste alaturi de caisele caramelizate.
Caise caramelizate cu crema de iaurt si fistic
Pofta buna!
Gulaș de Porc Autentic – Rețetă Delicioasă
Gulaș de Porc Autentic – Rețetă Delicioasă din: carne de porc, ceapa, usturoi, ardei gras, pasta de rosii, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, paprika, foi de dafin, supa de pui, sare, piper, cartofi, smantana, marar. Ingrediente: 500g carne de porc (ulei de porc sau slănină pentru a prăji) 2 cepe mari, […]