Caise gratinate pe gris cu nuci si lapte
PrinteazaCaise gratinate pe gris cu nuci si lapte din: caise, zahar, gris, lape, unt, ou, nuca, zahar vanilat.
- 1/2 kg caise
- 100 g zahăr
- 125 g gris
- 1/2 lapte
- 3 linguri unt
- 1 ou
- 50 g nucă
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Speli caisele cu apă rece, le scoţi sâmburii şi le fierbi câteva minute într-un sirop preparat din vanilie, zahăr şi 14 pahar cu apă.
După aceea le scurgi în laptele clocotit tornifgrisul, amestecat cu o lingură de unt şi laşi la cuptor 30 de minute.
După aceea, scoţi din cuptor grisul, laşi să se răcească şi amesteci cu gălbenuşul şi albuşul bătut spumă.
Aşezi un strat de griş într-o tavă unsă cu unt, după care pui caisele, iar deasupra caiselor presari nucile prăjite şi pisate.
Stropeşti deasupra cu unt topit şi dai tava la cuptor pentru 15 minute.
Pofta buna!