Terci de Hrișcă Micul Dejun Sănătos si Nutritiv din: hrisca, lapte, miere, fructe, scortisoara. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, și acest terci de hrișcă vă va ajuta să începeți dimineața cu energie și nutrienți esențiali. Hrișca, un aliment bogat în proteine și fibre, este fiartă până devine moale și apoi amestecată […]
Caise gratinate pe gris
PrinteazaCaise gratinate pe gris: caise, zahar, gris, lapte, unt, ou, nuca, zahar vanilat.
Ingrediente:
- 1/2 kg caise
- 100 g zahăr
- 125 g gris
- 1/2 l lapte
- 3 linguri unt
- 1 ou
- 150 g nucă
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Caise gratinate pe gris: Speli caisele cu apă rece, le scoţi sâmburii şi le fierbi câteva minute într-un sirop preparat din vanilie, zahăr şi 1/2 pahar cu apă.
După aceea le scurgi în laptele clocotit torni grisul, amestecat cu o lingură de unt şi laşi la cuptor 30 de minute.
După aceea, scoţi din cuptor grisul, laşi să se răcească şi amesteci cu gălbenuşul şi albuşul bătut spumă.
Aşezi un strat de griş într-o tavă unsă cu unt, după care pui caisele, iar deasupra caiselor presari nucile prăjite şi pisate.
Stropeşti deasupra cu unt topit şi dai tava la cuptor pentru 15 minute.
Pofta buna!
Platou de Brânzeturi Rafinate din: brie, roquefort, cheddar, gouda, nuci, fructe, miere, stafide. Acest platou de brânzeturi este un adevărat deliciu pentru cei care apreciază gustul sofisticat al brânzeturilor fine. Cu o selecție de brânzeturi excepționale, nuci crocante, fructe proaspete și miere dulce, veți savura fiecare mușcătură într-o experiență culinară de neuitat. Ingrediente: 200g de […]