Caise gratinate
PrinteazaCaise gratinate din: caise, vanilie, unt, zahar, migdale sau nuci.
- 12 caise bine coapte
- 2 batoane de vanilie
- 60 gr. unt
- 100 gr. zahar pudra
- 50 gr. migdale sau nuci macinate
Mod de preparare:
Incalziti inainte cuptorul. Luati patru forme mai mici si rezistente la foc, si ungeti-le cu unt. Pastrati 4 caise.
Celorlalte scoateti-le samburii si taiati-le in felii. Asezati-le in forme de jur-imprejur.
Scoateti samburii si din celelalte 4 caise, si taiati-le in bucati. Puneti-le in vasul unui mixer, impreuna cu zaharul, nucile sau migdalele macinate si restul de unt topit.
Taiati batoanele de vanilie pe lung si scobiti micile bobite din ele, punandu-le in compozitie.
Porniti mixerul pana cand compozitia devine omogena. impartiti-o egal, in forme, peste caisele crude si varati formele in cuptorul incins pentru 20 de minute.
Se servesc calde.
Pofta buna!