Caise in miere si otet

Printeaza

Caise in miere si otet din: caise, miere, otet de vin alb, cuisoare, seminte de chimion, piper boabe.

 

Ingrediente:

  • 1,5 kg caise
  • 200 g miere
  • 300 ml otet de vin alb
  • 4-5 cuisoare
  • 8 seminte de chimion
  • 1 lingurita de piper boabe

 

Mod de preparare:

Se spalâ caisele, se usucă, se taie înjumătăţi şi se îndepărtează sâmburii. Intr-o cupă, se ames­tecă mierea şi chimionul, cuişoarele, piperul boabe şi otetul, apoi se dă într-un clocot.

Se fierbe uşor timp de 15 minute. Se adaugă jumătăţile de caise şi se mai fierb 5 minute (nu se fierb mult, ca să nu se zdrobească).

Se pun caisele în bor­cane curate, se adauga siropul de miere si se inchide bine borcanul.

 

Caise in miere si otet

Caise_in_miere_si_otet

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Caise n-am pus niciodata pentru iarna, dar astea mi se pare foarte interesante, o sa incerc sa le pun si eu sa vad cum ies

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.