Caise in miere si otet
PrinteazaCaise in miere si otet din: caise, miere, otet de vin alb, cuisoare, seminte de chimion, piper boabe.
Ingrediente:
- 1,5 kg caise
- 200 g miere
- 300 ml otet de vin alb
- 4-5 cuisoare
- 8 seminte de chimion
- 1 lingurita de piper boabe
Mod de preparare:
Se spalâ caisele, se usucă, se taie înjumătăţi şi se îndepărtează sâmburii. Intr-o cupă, se amestecă mierea şi chimionul, cuişoarele, piperul boabe şi otetul, apoi se dă într-un clocot.
Se fierbe uşor timp de 15 minute. Se adaugă jumătăţile de caise şi se mai fierb 5 minute (nu se fierb mult, ca să nu se zdrobească).
Se pun caisele în borcane curate, se adauga siropul de miere si se inchide bine borcanul.
Caise in miere si otet
Pofta buna!
Caise n-am pus niciodata pentru iarna, dar astea mi se pare foarte interesante, o sa incerc sa le pun si eu sa vad cum ies