Caise cu portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de caise cu portocale din: caise uscate, suc de portocale, praf de vanilie, scortisoara, coaja de portocala, migdale, coniac, portocala si frunze de menta.

Ingrediente:Caise cu portocale

  • 200 g caise uscate
  • 400 ml suc de portocala
  • 1/4 lingurita praf de vanilie
  • un varf de scortisoara
  • 1/2 lingurita de coaja de portocala rasa
  • 3 linguri migdale pisate
  • 10 ml coniac
  • 1 portocala
  • frunze de menta pentru ornat

 

Mod de preparare:

Caisele se teie cubuleţe şi se lasă şase ore în sucul de portocale. Se ames­tecă vanilia scorţişoara şi coaja de lămâie şi se adaugă peste caise.

Se adaugă migdale şi suc de portocale, pentru a se obţine consistenţa dorită. Se stropeşte cu coniac.

Se cojeşte portocala, se înlătură pieliţele şi se taie fe­lii subţiri. Se încorporează în amestecul cu caise şi se garniseşte cu mentă.

Caise cu portocale

Caise cu portocale

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.