Caise cu portocale
PrinteazaO reteta delicioasa de caise cu portocale din: caise uscate, suc de portocale, praf de vanilie, scortisoara, coaja de portocala, migdale, coniac, portocala si frunze de menta.
- 200 g caise uscate
- 400 ml suc de portocala
- 1/4 lingurita praf de vanilie
- un varf de scortisoara
- 1/2 lingurita de coaja de portocala rasa
- 3 linguri migdale pisate
- 10 ml coniac
- 1 portocala
- frunze de menta pentru ornat
Mod de preparare:
Caisele se teie cubuleţe şi se lasă şase ore în sucul de portocale. Se amestecă vanilia scorţişoara şi coaja de lămâie şi se adaugă peste caise.
Se adaugă migdale şi suc de portocale, pentru a se obţine consistenţa dorită. Se stropeşte cu coniac.
Se cojeşte portocala, se înlătură pieliţele şi se taie felii subţiri. Se încorporează în amestecul cu caise şi se garniseşte cu mentă.
Caise cu portocale
Pofta buna!