Caise prajite cu rom

Printeaza

Caise prajite cu rom din: caise, rom, zahar, zahar pudra, ulei, faina, coniac, oua, sare.

Ingrediente:

  • 0,75 kg caise
  • 1 pahar rom
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 4 linguri ulei

compoziţia aluatului:

  • 10 linguri făină
  • 1-2 linguri zahăr
  • 1 /2 pahar rom sau coniac
  • 1 lingură ulei
  • albuşul de la două ouă
  • sare

 

Mod de preparare:

Caise prajite cu rom: Caisele nu foarte coapte (încă tari) se spală bine, apoi se desfac în jumătăţi şi se pun la muiat într-un vas cu 1 pahar de rom (sau coniac) şi zahăr. După circa 1 oră, se scot şi se ţin la scurs.

Se pregăteşte un aluat ca de clătite, din făină, zahăr, coniac, 1 lingură ulei, albuşurile bine bătute, sare şi apă cât să se obţină consistenţa dorită. Caisele scurse se trec prin aluat, apoi sunt prăjite în baie de ulei. Când se rumenesc bine, se scot şi se presară cu zahăr pudră.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.