Caise prajite

Printeaza

Caise prajite din: caise, rom, zahar, zahar pudra, ulei, faina, coniac, oua, sare.

 

Ingrediente:Caise prajite

  • 0,75 kg caise
  • 1 pahar rom
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 4 linguri ulei

compoziţia aluatului:

  • 10 linguri făină
  • 1-2 linguri zahăr
  • 1 /2 pahar rom sau coniac
  • 1 lingură ulei
  • albuşul de la două ouă
  • sare

 

Mod de preparare:

Caisele nu foarte coapte (încă tari) se spală bine, apoi se desfac în jumătăţi şi se pun la muiat într-un vas cu 1 pahar de rom (sau coniac) şi zahăr.

După circa 1 oră, se scot şi se ţin la scurs.

Separat, se pregăteşte un aluat ca de clătite, din făină, zahăr, coniac, 1 lingură ulei, albuşurile bine bătute, sare şi apă cât să se obţină consistenţa dorită. Caisele

scurse se trec prin aluat, apoi sunt prăjite în baie de ulei.

Când se rumenesc bine, se scot şi se presară cu zahăr pudră.

Se servesc reci.

Se pot servi simple, cu sirop, sau cu îngheţată de fructe.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

Galuste de cartofi cu caise

Galuste de cartofi cu caise

Galuste de cartofi cu caise din: cartofi, caise, faina, pesmet, unt, ou, zahar, sare. Ingrediente: 500 g cartofi 12 caise 165 g făină 100 g pesmet 120 g unt 1 ou zahăr sare   Mod de preparare: Pune seara cartofii la fiert în coajă în apă cu sare. Lasă-i să se răcească şi curăţă-i. A […]

Prajitura cu caise si branza

Prajitura cu caise si branza

Prajitura cu caise si branza din: faina, unt, zahar, oua, caise, branza, smantana, lamaie, vanilie. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 200 g zahăr 4 ouă 500 g caise 500 g brânză dulce 200 ml smântână dulce 1 lămâie mare esenţă de vanilie sare   Mod de preparare: Pentru blat, frământă un aluat din […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.