Caise si mere in albus
Printeaza
Ingrediente:
- 8 caise
- 500 g mere
- 2 linguri zahăr
- 2 albuşuri
Mod de preparare:
Curăţăm merele de coajă şi le tăiem în patru, ca pentru compot. Le punem într-o crăticioară cu puţină apă şi cu o linguriţă de zahăr şi le aşezăm pe plită. Cînd merele au fiert pe jumătate, adăugăm caisele tăiate în două. Mai punem o lingură de zahăr. Lăsăm pînă scade siropul.
Intr-o farfurie rezistentă la foc aşezăm întîi merele, apoi caisele. Batem albuşurile spumă. Adăugăm o lingură de zahăr şi batem bine.
Turnăm spuma peste mere şi caise, o aşezăm frumos, şi, cu ajutorul unui cuţit, facem pe deasupra un desen decorativ. Presărăm încă puţin zahăr şi dăm la cuptor.
Lăsăm să se rumenească uşor şi servim.
Pofta buna!