Caise si mere in albus

Printeaza

Caise si mere in albus

 

Ingrediente:

  • 8 caise
  • 500 g mere
  • 2 linguri zahăr
  • 2 albuşuri

 

Mod de preparare:

Curăţăm merele de coajă şi le tăiem în patru, ca pentru compot. Le punem într-o crăticioară cu puţină apă şi cu o lingu­riţă de zahăr şi le aşezăm pe plită. Cînd merele au fiert pe jumătate, adăugăm caisele tăiate în două. Mai punem o lin­gură de zahăr. Lăsăm pînă scade siropul.

Intr-o farfurie rezistentă la foc aşezăm întîi merele, apoi caisele. Batem albuşu­rile spumă. Adăugăm o lingură de zahăr şi batem bine.

Turnăm spuma peste mere şi caise, o aşezăm frumos, şi, cu ajutorul unui cuţit, facem pe deasupra un desen decorativ. Presărăm încă puţin zahăr şi dăm la cuptor.

Lăsăm să se rumenească uşor şi servim.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.