Caise umplute cu branza
PrinteazaO reteta de caise umplute cu branza de vaci si branza cu mucegasi, migdale, seminte de pin, zahar tos, lamaie, fistic, anason, sare, salata verde, piper, ricotta si mascarpone.
- 400 g caise uscate
- 100 g brânză de vaci
- 100 g brânză cu mucegai
- 50 g migdale
- 50 g seminţe de pin
- 750 ml apă
- 100 g zahăr tos
- o lămâie
- 100 g fistic
- o steluţă de anason
- sare
- salată verde
- piper
- ricotta
- mascarpone
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun apa şi zahărul tos, se dă în clocot şi se adaugă caisele întregi. Se lasă să fiarbă 15 minute sau până se umflă caisele, se adaugă steluţa de anason şi se mai lasă să fiarbă cinci minute.
Se pun caisele într-o strecurătoare, se lasă să se răcească şi se crestează cu un cuţit. Intr-un bol se pun brânza de vaci, brânza cu mucegai, două linguri de suc de lămâie, sare şi piper după gust. Se adaugă seminţele de pin, jumătate din migdale şi fistic.
Se pasează cu un blender, se umplu caisele cu pasta obţinută şi se aşază pe un platou, introducându-se la rece zece minute.
Se decorează cu frunze de salată verde, restul de migdale şi fistic tocate şi se servesc imediat. Pentru pasta de brânză se poate folosi şi brânză ricota sau mascarpone.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- caise umplute cu branza