Caise umplute
PrinteazaCaise umplute din: caise, ou, branza de vaci, faina, zahar tos, lamaie, para, portocala, menta, esenta de migdale, zahar pudra, apa, sos de vanilie, sos de ciocolata.
- 500 g caise
- un ou
- 80 g branza de vaci
- 30 g faina
- 50 g zahar tos
- o lamaie
- o para
- o portocala
- o crenguta de menta verde
- un varf de lingurita cu esenta de migdale
- 80 g zahar pudra
- 500 ml apa
- sos de vaniie
- sos de ciocolata
Mod de preparare:
Caisele se spală, se crestează puţin şi se scot sâmburii. Intr-o oală se pune la fiert apa împreună cu zahărul tos şi menta şi se lasă să fiarbă zece minute.
Se pun caisele, se lasă să fiarbă cinci minute, se scot cu o spumieră şi se aşază la răcit pe un platou. în siropul rămas se pune para tocată mărunt stropită cu suc de lămâie şi se fierbe zece minute.
Se scoate într-un bol şi se lasă la răcit. într-un bol mai mare se mixează brânza de vaci cu zahărul pudră, para, sâmburii de caisă curăţaţi şi pisaţi şi esenţa de migdale până devine ca o pastă.
Se umplu caisele cu pasta de brânză, se aşază pe un platou, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru minimum o oră.
Se servesc simple, cu sos de vanilie sau sos de ciocolată.
Caise umplute
Pofta buna!