Calamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute

Printeaza

Calamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute din: maioneza, ardei iute, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, piper, ulei de masline, cartof, calamr, faina si lamai.

 

Ingrediente:

  • 4 linguri cu varf de maioneza
  • 2 ardei iuti proaspeti, curatati de semitne si tocati marunt
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie verde
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • o bucatica de cartof curatat de coaja
  • 600 g de calamar, curatat de tentacule si crestat
  • 200 g faina condimentata
  • 2 lamai obisnuite sau verzi, pentru decor

 

Mod de preparare:

Mai întâi preparaţi maioneza aromată. Puneţi într-un bol maioneza, ardeii iuţi, coaja de lămâie şi de lămâie verde, amestecaţi şi adăugaţi câte un praf de sare şi de piper.

Adăugaţi toată zeama de lămâie verde şi jumătate din zeama de lămâie, amestecaţi şi gustaţi; sosul trebuie să fie cremos, acrişor şi puţin picant.

Când simţiţi că aroma de citrice e suficient de intensă, mai adăugaţi nişte zeamă de lămâie — astfel sosul va merge perfect cu bucăţile crocante şi fierbinţi de calamar.

Luaţi un vas solid, cu fundul gros, cu diametrul de circa 30 cm şi turnaţi în el ulei de floarea-soarelui, într-un strat de circa 4 cm.

Puneţi-l pe foc iute şi aruncaţi în vas bucăţica de cartof. Când acesta devine auriu şi pluteşte, înseamnă că uleiul a ajuns la 180°C, temperatura perfectă pentru a prăji calamarii.

Nu uitaţi să aruncaţi cartoful. Daţi bucăţile de calamar prin făină, scuturaţi excesul şi cufundaţi-le cu grijă în vasul cu ulei.

Poate fi nevoie să le prăjiţi în mai multe loturi, în funcţie de mărimea cratiţei.

După 2 minute, când bucăţile de calamar sunt crocante şi rumene, scoateţi-le cu o pereche de cleşti sau o lingură cu găuri şi lăsaţi-le să se scurgă de ulei pe un şervet de hârtie.

Condimentaţi-le din belşug cu sare de mare, tăiaţi-le felii pe diagonală şi serviţi-le cu maioneza delicioasă şi cu câte o jumătate de lămâie.

Calamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.