Calamar cu legume chinezesti
PrinteazaCalamar cu legume chinezesti din: legume, castane, muguri, ulei de susan, sare, piper, calamari, verdeata.
- 500 g legume chinezeşti (congelate)
- 100 g castane de apă din conservă
- 100 g muguri de bambus din conservă
- 100 g inimi de palmier din conservă
- 6-7 linguri ulei de susan
- praf de ghimbir, de usturoi şi de ceapă
- sare
- piper
- 500 g calmari mici
- 1/2 legătură verdeaţă de coriandru
Mod de preparare:
Se lasă legumele să se dezgheţe puţin. Castanele de apă, mugurii de bambus si inimile de palmier se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă bine. Apoi se taie felii subţiri.
Se încinge uleiul în wok şi se prăjesc toate legumele cea 4-5 minute, amestecând continuu. Se condimentează cu mirodenii, sare şi piper.
Se spală sepiile, se scurg, se adaugă la compoziţie şi se prăjesc încă 3-4 minute amestecând. Se spală verdeaţa de coriandru, se scurge şi se rup frunzele.
Calmarii se pun în farfurii şi se servesc presăraţi cu verdeaţă de coriandru.
Calamar cu legume chinezesti
Pofta buna!