Calamar cu orez si legume
PrinteazaCalamar cu orez si legume din: calamari, orez, carne de vita, ceapa, usturoi, sare, piper, marar.
- 6 calamari
- 1 cana orez basmati
- 200 g carne de vita tocata
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- 1/2 legatura de marar
Mod de preparare:
Curăţă calamarii pe interior, scoate pieliţa şi fierbe-i maximum trei minute. Căleşte ceapa. Adaugă usturoiul tocat, carnea, condimentele şi amestecă. Când a scăzut şi s-a înăbuşit carnea, adaugă orezul.
Toarnă o cană de apă şi lasă să se lege, la foc potrivit. La final, adaugă mărarul. Când s-a răcorit, umple fiecare calamar cu această compoziţie. Prăjeşte apoi calamarii în ulei încins, câte două minute pe toate părţile ca să iasă bine rumeniţi.
Aşază calamarii umpluţi pe pat de legume: ceapă roşie, ardei gras verde, roşii, salată verde.
Calamar cu orez si legume
Pofta buna!