Calamar cu sos de rosii
PrinteazaCalamar cu sos de rosii din: ulei de masline, calamar, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, seminte de fenicul, frunze de dafin, frunze de rozmarin, otet de vin rosu, rosii, vin rosu si coaja de portocale.
- 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit
- 1 kg calamar curatat si taiat in inele groase
- 2 cepe, tocate
- 3 catei de usturoi, feliati
- 1 varf de cutit fulgi de ardei iute
- 1 lingurita seminte de fenicul
- 3 frunze de dafin
- 1 lingura frunze de rozmarin proaspat, tocate grosier
- 1 varf cutit de zahar
- 3 linguri otet de vin rosu
- 400 g de rosii tocate din conserva
- 1 pahar mare de vin rosu (200 ml)
pentru servit:
- 1 mana de coriandru, tocat
- coaja rasa de la 1/2 portocala
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă şi adaugă calamarul, ceapa şi usturoiul. Presară peste ele ingredientele uscate şi sotează-le, până când se evaporă tot lichidul lăsat. Adaugă oţetul şi roşiile, lasă-le să clocotească 1 minut, apoi toarnă vinul şi asezonează.
Fierbe totul pe foc foarte mic, amestecând ocazional, timp de 1 oră, până când sosul capătă consistenţă şi calamarul devine fraged. Stinge focul, lasă totul să se răcească puţin, apoi stropeşte cu ulei şi presară coriandrul proaspăt şi coaja rasă de portocale.
Calamar cu sos de rosii
Pofta buna!