Calamar cu sos picant
PrinteazaCalamar cu sos picant din: calamar, rosii, ceapa, vin, ulei, usturoi, zahar, sare, piper, rucola, orez, paste.
- 600 g tuburi de calmar
- un kg roşii
- două cepe
- 250 ml vin alb
- 120 ml ulei de măsline
- doi căţei de usturoi
- o linguriţă de zahăr tos
- sare
- piper
- salată rucola
- o frunză de dafin
- paste
- orez
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se opăresc câteva minute, apoi se curăţă de coajă şi se toacă mărunt sau se pasează cu un mixer. Intr-o cratiţă se iîncinge uleiul de măsline, se adaugă usturoiul şi ceapa curăţate de foi şi tocate mărunt.
Se călesc până când capătă o culoare maronie, amestecând din când în când, ca să nu se ardă.
Se adaugă roşiiile tocate, vinul alb, zahărul, sare şi piper după gust. Se fierbe totul circa 30 de minute la foc mediu, până când sosul se îngroaşă.
Tuburile de calmar se spală, se taie în rondele, apoi se pun în sosul de roşii. Se adaugă frunza de dafin şi se mai fierb timp de 15 minute.
Cu cinci minute înainte de a opri focul se adaugă salată rucola, spălată şi scursă de apă. Se amestecă, se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă cinci minute.
Poftă bună!