Calamar cu sparanghel si bacon
PrinteazaCalamar cu sparanghel si bacon din: calamar, sparanghel, bacon, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii, vin alb, sare si piper.
- 500 g calamar
- 500 g sparanghel
- 100 g bacon (felii)
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 400 g roşii
- 1 pahar vin alb
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă calamarii şi îndepărtează-le extremităţile, apoi taie-i pe lungime.
Opăreşte roşiile în apă clocotită, curăţă-le de pieliţă, taie-le jumătăţi, scoate-le seminţele şi taie pulpa cuburi mici. îndepărtează baza dură a firelor de sparanghel şi curăţă-le tija. Pune sparanghelul în apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe 5 minute, scurge-l şi aşază-l într-un vas.
Întinde feliile de bacon pe planşetă, pune pe fiecare 1 calamar desfăcut şi 2 fire de sparanghel. Rulează totul în jurul sparanghelului, cu felia de bacon în exterior.
Căleşte căţelul de usturoi zdrobit într-o tigaie cu uleiul încins. Aşază rulourile în tigaie, potriveşte gustul de sare şi piper şi prăjeşte-le 5 minute pe toate părţile. Toarnă vinul alb şi lasă la fiert până când acesta se evaporă.
Scoate rulourile din tigaie, pune în locul lor capetele calamarilor şi înăbuşă-i în sosul existent 3-4 minute, apoi aşază rulourile la loc în tigaie.
Adaugă roşiile, pune sare şi piper, după gust, şi fierbe rulourile încă 5 minute.
Pofta buna!