Calamar cu usturoi si lamaie la gratar
PrinteazaCalamar cu usturoi si lamaie la gratar din: calamar, usturoi, ulei de masline, ghimbir, patrunjel, lamaie.
- 250 g calamar
- 2 catei de usturoi
- 30 ml ulei de masline
- 5 g ghimbir
- 10 g patrunjel
- 50 g lamaie
Mod de preparare:
Se taie calamarul felii.Se prepară sosul de usturoi. Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se spală şi se scutură pătrunjelul. Se toacă. Usturoiul se blendează cu ghimbirul şi ulei de măsline. Se stoarce zeamă de lămâie şi se amestecă în sosul de usturoi. Se înglobează pătrunjelul şi se blendează.
Bucăţile de calamar se trec prin sosul de usturoi şi se pun deoparte pe o farfurie. Se frig pe grătarul încins. Când s-au rumenit, se întorc şi se frig pe cealaltă parte.
Calamar cu usturoi si lamaie la gratar
Pofta buna!