Calamar cu usturoi si lamaie la gratar

Printeaza

Calamar cu usturoi si lamaie la gratar din: calamar, usturoi, ulei de masline, ghimbir, patrunjel, lamaie.

Ingrediente:Calamar_cu_usturoi_si_lamaie_la_gratar

  • 250 g calamar
  • 2 catei de usturoi
  • 30 ml ulei de masline
  • 5 g ghimbir
  • 10 g patrunjel
  • 50 g lamaie

 

Mod de preparare:

Se taie calamarul felii.Se prepară sosul de usturoi. Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se spală şi se scutură pătrunje­lul. Se toacă. Usturoiul se blendează cu ghimbirul şi ulei de măsline. Se stoarce zeamă de lămâie şi se amestecă în sosul de usturoi. Se înglobează pătrun­jelul şi se blendează.

Bucăţile de calamar se trec prin sosul de usturoi şi se pun deoparte pe o farfurie. Se frig pe grătarul încins. Când s-au rume­nit, se întorc şi se frig pe cealaltă parte.

Calamar cu usturoi si lamaie la gratar

Calamar_cu_usturoi_si_lamaie_la_gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.