Calamar cu orez şi ciuperci

Printeaza

Calamar cu orez şi ciuperci din: inele de calamar, ciuperci, orez, vin alb, usturoi, unt, ulei si branza cheddar.

Ingrediente:

  • 250 g inele de calamar congelate
  • 150 g ciuperci
  • 150 g orez cu bobul lung
  • 50 ml vin alb
  • 5 catei de usturoi
  • 25 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 50 g branza Cheddar

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se pră­jesc inelele de cala­mar, decongelate în prealabil. Se scot pe un şervet absorbant, se sărează şi se piperează. In uleiul rămas de la calamar se călesc ciu-percile tăiate felii şi usturoiul tocat. Se stinge cu vin şi se continuă fierberea la foc mic.

După 3-4 minute, se adaugă orezul spălat şi 1 1/2 căni de apă, apoi puţină sare şi se continuă fierberea până când boabele de orez se înmoaie. Se adaugă în vas inele de calamar şi se fierbe în continuare.

Apoi se sărează şi se piperează după gust, se adaugă untul, se stinge focul şi se presară brânza Cheddar rasă. Se serveşte fierbinte.

Calamar cu orez şi ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.