Calamar pane in pesmet
PrinteazaCalamar pane in pesmet din: calamar, faina, oua, pesmet, ulei, rosii, ardei, ceapa, usturoi, sare, piper.
- 600 g rondele de calamar
- 100 g făină
- 3 ouă
- 150 g pesmet
- 250 ml ulei
- 500 g roşii
- 2 ardei
- 1 legătură ceapă verde
- 1 căţel de usturoi
- sare si piper
Mod de preparare:
Se condimentează cu sare si piper rondelele de calamar, se trec prin 100 g făină, 3 ouă bătute şi 150 g pesmet. Se prăjesc în 250 ml ulei bine încins.
Se taie felii 500 g roşii şi 2 ardei graşi verzi. Se pun alternativ, într-o tavă adâncă, rondele de calamar, roşii şi ardei gras. Se presară 1 legătură ceapă verde şi 1 căţel de usturoi tocate. Se stropeşte cu 50 ml ulei de măsline şi se dă la cuptorul încins.
Se coace la foc potrivit circa 30 minute.
Pofta buna!