Calamar prajit cu lamaie si chili
PrinteazaCalamar prajit cu lamaie si chili din: calmar, lămâie, ceapă, usturoi, ulei, sare, chili proaspăt (ardei iute).
- 500 g calmar
- 50 g lămâie
- ceapă
- usturoi
- ulei
- sare
- chili proaspăt (ardei iute)
Mod de preparare:
Tăiaţi şi înlăturaţi capul calmarului şi apoi tăiaţi carnea în bucăţi de 1-1,5 cm. Spălaţi usturoiul şi ceapa şi tocaţi-le mărunt. Spălaţi lămâia şi tăiaţi-o felii.
Amestecaţi bucăţile de calmar cu sare, piper, jumătate din ceapă, usturoiul şi bucăţile de chili şi lăsaţi-le un sfert de oră.
Incingeţi uleiul, rumenjţi ceapa şi usturoiul, adăugaţi calmarul şi lăsaţi pe foc mare câteva minute, amestecând periodic. Se serveşte cu orez.
Pofta buna!