Spaghete cu calamar din: pulpa de rosii, ulei, usturoi, vin rosu, calamar, spaghete, patrunjel. Spaghetele au o lungă istorie în bucătăria italiană. Se crede că au fost introduse pentru prima dată în Italia de către Marco Polo, care le-a descoperit în China în timpul călătoriilor sale din secolul al XIII-lea. Cu toate acestea, există dovezi că […]
Calamar umplut cu ceapa si morcov
PrinteazaCalamar umplut cu ceapa si morcov din: calamari, morcov, ton, ceapa, pesmet, vin, ou, unt, usturoi, sare si ulei.
- 4 calamari congelati
- 1 morcov
- 1 cutie de ton
- 1 ceapa
- 2 linguri cu pesmet
- 100 ml vin
- 1 ou
- 2 linguri cu unt
- 2 catei de usturoi
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Spală calamarii şi lasă-i la scurs. Căleşte ceapa tocată mărunt şi morcovul ras.
Amestecă până ce legumele se înmoaie, apoi stinge focul. Scurge tonul şi adaugă-l peste legumele răcorite, apoi pune pesmetul, usturoiul pisat şi un praf de sare. Bate oul şi amestecă-l cu restul ingredientelor.
Cu acest amestec, umple calamarii, dar nu de tot, pentru că umplutura se umflă în timpul fierberii şi poate da pe afară.
Prinde calamarii cu scobitori, încinge untul într-o cratiţă şi pune calamarii.
Lasă-i câteva minute pe fiecare parte, cât să capete puţină culoare, apoi adaugă o cană cu apă şi vinul, acoperă vasul şi lasă să fiarbă.
Când a scăzut zeama, stinge focul şi lasă să se răcească.
Calamar umplut cu ceapa si morcov
Pofta buna!
poate iti place si:
Crochete de calamar in pesmet din: calamari, usturoi, cartofi, oua, pesmet, ardei iute, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g calamari curăţaţi 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 4 cartofi albi 2 ouă 150 g pesmet 1/2 ardei iute ulei pătrunjel sare si piper Mod de preparare: Fierbe cartofii întregi în […]