Calamar umplut cu legume
Printeaza
- 8 tuburi de calamar
- 3 căţei de usturoi
- 150 g crutoane din paine de secară
- două ouă
- o legătură de pătrunjel
- 200 g morcovi,
- 300 g fasole verde
- 300 g mazăre
- o lămîie
- capere
- un ardei iute
- sare
- piper
- oregano
- ulei
- smîntînă
- mărar
Mod de preparare:
Intr-un vas se înmoaie cru- toanele de pîine cu apă călduţă, se storc şi se pun într-un castron. Se adaugă ouăle bătute cu furculiţa, oregano şi pătrunjelul spălate şi tocate, sarea, piperul, doi căţei de usturoi pisaţi şi o lingură de capere tocate.
Se amestecă, se umplu tuburile de calamar şi se prind la capete cu scobitori ca să nu iasă umplutura. Se prăjesc în puţin ulei încins, se aşază într-o tavă cu puţină apă, ardeiul iute curăţat de seminţe, tăiat în bucăţi mai mici şi se introduc în cuptor timp de 30 de minute.
Fasolea verde, mazărea şi morcovii se fierb, se amestecă bine cu pătrunjelul, usturoiul rămas, pisat, sarea şi piperul. Se servesc alături de calamarii umpluţi, stropiţi cu suc de lămîie. Alături de legumele calde se poate servi şi un sos din smîntînă şi mărar.
Poftă bună!