Calamar umplut cu garnitura de cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de calamar cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, orez, rosii, menta, suc de rosii, sare, piper, patrunjel, cartofi.
Ingrediente:
- un kilogram calamari
- 6 linguri cu ulei de măsline
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- o cană cu orez
- două roşii
- o lingură cu mentă tocată
- jumătate de cană cu suc de roşii
- sare
- piper
- pătrunjel
- cartofi
Mod de preparare:
Se încinge jumătate din ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa tocată şi se căleşte până se înmoaie. Se presară usturoiul tocat, orezul spălat şi două păni cu apă. Se lasă să fiarbă până ce orezul este aproape fiert, se adaugă roşiile tocate mărunt, sare şi piper.
Se lasă să se răcească puţin, se adaugă mentă şi pătrunjel tocat. Se spală calamarii, se umplu cu amestecul de orez şi legume şi se pun pe o farfurie. Se încinge restul de ulei, se pun calamarii, se prăjesc uşor petoate părţile, se toarnă sucul de roşii şi se condimentează.
Se acoperă cu un capac şi se fierb la foc mediu 25-30 de minute. Se servesc cu o garnitură de cartofi prăjiţi sau orez cu sos de roşii şi pătrunjel.
Pofta buna!
garnitura de cartofi se stie, dar calamar umplut nu am mai mancat
Nici eu, dar pare ok