Calamar umplut cu legume la gratar

Printeaza

Calamar umplut cu legume la gratar din: calamari, ceapa rosie, ardei gras, dovlecel, usturoi, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare, piper, frunze de busuioc.

Ingrediente:

  • 4 calamari proaspeți, de mărime medie
  • 1 ceapă roșie mică, tocată fin
  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe mici
  • 1 ardei gras galben, tăiat cubulețe mici
  • 1 dovlecel mic, tăiat cubulețe mici
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • Sucul de la o lămâie
  • Sare și piper, după gust
  • Frunze proaspete de busuioc pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Începe prin curățarea calamariilor: îndepărtează tentaculele și înlătură vârful transparent și chitinos al fiecărui calamar. Spală bine calamarii sub apă rece și lasă-i la scurs.

Încinge grătarul la foc mediu. Într-un bol mare, amestecă ceapa tocată, ardeii grași, dovlecelul și usturoiul zdrobit.

Condimentează cu sare și piper după gust și adaugă 1 lingură de ulei de măsline extravirgin și sucul de lămâie.

Amestecă bine pentru a combina toate ingredientele.

Umple fiecare calamar cu amestecul de legume pregătit anterior. Închide cu grijă deschizăturile cu scobitori pentru a păstra umplutura în interior.

Unge cu ulei de măsline extravirgin fiecare calamar umplut și așază-i pe grătarul încins. Gateste-i aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc ușor și se gătesc complet.

Scoate calamarii de pe grătar și așează-i pe un platou. Decorază cu frunze proaspete de busuioc și stropiți-i cu restul de ulei de măsline extravirgin.

Serviți calamarul umplut cu legume la grătar ca fel principal sau ca aperitiv. Poate fi însoțit de salată verde și cartofi noi pentru o masă completă.

Calamar umplut cu legume la gratar

Informații nutriționale (valori aproximative per porție):

  • Calorii: 250 kcal
  • Carbohidrați: 12 g
  • Proteine: 28 g
  • Grăsimi: 10 g

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Calamar umplut în sos de roşii

Calamar umplut în sos de roşii din: calamari, ton, ceapa verde, rosii uscate, capere, pesmet, rosii cherry, vin alb, ou, unt, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 4 calamari mari sau 12 mici 1 cutie cu tin 1 legatura de ceapa verde 4 rosii uscate 1 lingurita cu capere 75 g pesmet 10 rosii cherry 150 ml […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.