Calamar umplut în sos de roşii

Printeaza

Calamar umplut în sos de roşii din: calamari, ton, ceapa verde, rosii uscate, capere, pesmet, rosii cherry, vin alb, ou, unt, usturoi, ulei, sare.

Ingrediente:Calamar_umplut_în_sos_de_rosii

  • 4 calamari mari sau 12 mici
  • 1 cutie cu tin
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 4 rosii uscate
  • 1 lingurita cu capere
  • 75 g pesmet
  • 10 rosii cherry
  • 150 ml vin alb
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală calamarii şi, dacă au tentacule, îndepărtează-le şi mărunţeşte-le după ce le-ai curăţat. Căleşte ceapa tocată.

După ce s-a răcorit, adaugă tonul scurs, caperele, roşiile uscate tocate, tentaculele, pes­metul, oul băut şi sare.

Cu această pastă, um­ple calamarii şi prinde-i cu o scobitoare. Căleşte usturoiul zdrobit în unt, adaugă calamarii şi prăjeşte-i cinci minute pe fiecare parte.

Toarnă vinul, adaugă roşiile cherry tăiate în două. Acoperă totul şi lasă să fiarbă la foc mic vreo 30 de minute.

Serveşte cu mămăligă în care ai pus puţină brânză şi ceapă verde tăiată în rondele.

Calamar umplut în sos de roşii

Calamar_umplut_în_sos_de_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.