Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere
PrinteazaO reteta delicioasa de Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere din: calamari, faina de orez, faina alba, bere, radacina de ghimbir si ulei de floarea soarelui.
- 500 g calamari medii proaspeţi
- 150 g faină de orez
- 50 g faină albă
- 1/2 pahar bere japoneză (sau alta bere blondă, puţin alcoolizată)
- 4 cm rădăcină de ghimbir
- proaspăt ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
Mod de preparare:
Eviscerează calamarii şi îndepărtează osciorul intern şi ochiul. Taie-i bucăţi mari şi spală-le bine. Usucă-le cu hârtie absorbantă şi pune-le 3 ore la marinat într-un castron cu ghimbirul curăţat şi ras.
Amestecă într-un castron cele două tipuri de faină şi toarnă treptat berea rece, amestecând continuu până când obţii un aluat lipicios şi fluid, ca pentru clătite. Zvântă din nou bucăţile de calamar şi trece-le prin aluatul preparat.
Încinge uleiul într-o cratiţă sau în wok, scurge bucăţile de calamar de aluatul în exces şi prăjeşte-le până când capătă o culoare aurie.
Scoate-le cu o paletă, aşază-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă, apoi sărează-le după gust şi serveste-le imediat.
Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere
Pofta buna!