Calamari cu cartofi

Printeaza

Calamari cu cartofi din: calamari, ceapa, ulei, boia, vin, patrunjel, cartofi, sare.

Ingrediente:Calamari cu cartofi

  • 500 g calamari
  • o ceapă rosie
  • ulei de măsline
  • un praf boia iute
  • 300 ml vin alb
  • 3-4 fire pătrunjel
  • un kg cartofi
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa roşie tocată mărunt, se lasă la călit, apoi se adaugă calamarii, curăţaţi şi tăiaţi rondele, boiaua iute, vinul alb şi puţină apă. Se lasă la foc mediu 20-30 de minute, până sunt calamarii făcuţi cam pe trei sferturi.

Intre timp, se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se taie în bucăţele potrivite ca mărime, se adaugă peste calamarii din tigaie, se amestecă şi se acoperă cu un capac.

Se lasă pe foc până ce cartofii se înmoaie, iar zeama a scăzut, se adaugă sare şi pătrunjelul verde tocat proaspăt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.