Calamari cu cartofi
PrinteazaCalamari cu cartofi din: calamari, ceapa, ulei, boia, vin, patrunjel, cartofi, sare.
- 500 g calamari
- o ceapă rosie
- ulei de măsline
- un praf boia iute
- 300 ml vin alb
- 3-4 fire pătrunjel
- un kg cartofi
- sare
Mod de preparare:
Se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa roşie tocată mărunt, se lasă la călit, apoi se adaugă calamarii, curăţaţi şi tăiaţi rondele, boiaua iute, vinul alb şi puţină apă. Se lasă la foc mediu 20-30 de minute, până sunt calamarii făcuţi cam pe trei sferturi.
Intre timp, se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se taie în bucăţele potrivite ca mărime, se adaugă peste calamarii din tigaie, se amestecă şi se acoperă cu un capac.
Se lasă pe foc până ce cartofii se înmoaie, iar zeama a scăzut, se adaugă sare şi pătrunjelul verde tocat proaspăt.
Pofta buna!