Calamari cu chili la tigaie

Printeaza

Calamari cu chili la tigaie din: bacon, calamar, ceapa, morcov, zahar, ceapa verde, ulei, usturoi, ghimbir, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, ulei de susan, vin de orez, curry, sirop de porumb.

Ingrediente:Calamari cu chili la tigaie

  • 300gr bacon, maruntit
  • 2 calmari, curățati și tăiati în bucăți
  • 1 ceapa, felii
  • 1 morcov, felii subțiri
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 cepe verzi, felii
  • 1-2 linguri ulei
  • orez si seminte de susan, pentru servire

Pentru pasta de usturoi:

  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 2 linguri ghimbir proaspăt tocat
  • 2 1/2 linguri pastă de chili
  • 1 1/2 linguri fulgi chili
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 1 lingura seminte de susan prajite
  • 1 lingura vin de orez
  • 1 linguriță praf de curry
  • 2 linguri sirop de porumb

 

Mod de preparare:

Într-un mic bol, combinati si amestecati bine toate ingredientele pentru pasta de usturoi. Gatiti feliile de bacon într-o tigaie la foc mare. Scoateți din tigaie si pastrati deoparte.

Daca este prea multa grasime in tigaie, eliminati, apoi adaugati calmar și gatiti aproximativ 1-2 minute. Scoateți din tigaie si pastrati deoparte.

Gatiti ceapa și morcovul pana cand se inmoaie, scoateți din tigaie si pastrati deoparte.

Se încălzește o tigaie, se presara 1 lingura de zahar si se caramelizeaza, adaugati putin ulei, apoi incorporati baconul, calmar, pasta de usturoi si ceapa verde.

Gatiti totul la foc mediu-mare, aproximativ 1-2 minute. Se presara seminte de susan si se serveste cu orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.