Calamari cu chili la tigaie
PrinteazaCalamari cu chili la tigaie din: bacon, calamar, ceapa, morcov, zahar, ceapa verde, ulei, usturoi, ghimbir, pasta de chili, fulgi de chili, sos de soia, ulei de susan, vin de orez, curry, sirop de porumb.
- 300gr bacon, maruntit
- 2 calmari, curățati și tăiati în bucăți
- 1 ceapa, felii
- 1 morcov, felii subțiri
- 1 lingură de zahăr
- 2 cepe verzi, felii
- 1-2 linguri ulei
- orez si seminte de susan, pentru servire
Pentru pasta de usturoi:
- 2 catei de usturoi, tocat
- 2 linguri ghimbir proaspăt tocat
- 2 1/2 linguri pastă de chili
- 1 1/2 linguri fulgi chili
- 1 lingura sos de soia
- 2 lingurite ulei de susan
- 1 lingura seminte de susan prajite
- 1 lingura vin de orez
- 1 linguriță praf de curry
- 2 linguri sirop de porumb
Mod de preparare:
Într-un mic bol, combinati si amestecati bine toate ingredientele pentru pasta de usturoi. Gatiti feliile de bacon într-o tigaie la foc mare. Scoateți din tigaie si pastrati deoparte.
Daca este prea multa grasime in tigaie, eliminati, apoi adaugati calmar și gatiti aproximativ 1-2 minute. Scoateți din tigaie si pastrati deoparte.
Gatiti ceapa și morcovul pana cand se inmoaie, scoateți din tigaie si pastrati deoparte.
Se încălzește o tigaie, se presara 1 lingura de zahar si se caramelizeaza, adaugati putin ulei, apoi incorporati baconul, calmar, pasta de usturoi si ceapa verde.
Gatiti totul la foc mediu-mare, aproximativ 1-2 minute. Se presara seminte de susan si se serveste cu orez.
Pofta buna!