Calamari cu legume
PrinteazaCalamari cu legume din: calamar, faina, oua, pesmet, ulei, rosii, ardei, usturoi, sare, piper.
- 500 g calamari
- 100 g făină
- 3 ouă bătute
- 150 g pesmet
- 250 ml ulei
- 500 g roşii
- 2 ardei
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se condimentează cu sare si piper rondelele de calamar; se trec prin 100 g făină, 3 ouă bătute şi 150 g pesmet. Se prăjesc în 250 ml ulei bine încins.
Se taie felii 500 g roşii şi 2 ardei graşi verzi. Se pun alternativ, într-o tavă adâncă, rondele de calamar, roşii şi ardei gras. Se presară usturoi tocat.
Se stropeşte cu 50 ml ulei de măsline şi se dă la cuptor circa 30 de minute.
Pofta buna!