Calamari cu orez negru si sos

Printeaza

Calamari cu orez negru si sos din: calamari, pasta de tomate, conserva de rosii, usturoi, ore negru, ceapa, vin, ulei de masline, telina, patrunjel, otet, sare, piper, limeta.

Ingrediente:Calamari cu orez negru si sos

  • 4 calamari
  • 50 g pastă de tomate
  • o conservă de roşii
  • doi căţei de usturoi
  • 150 g orez negru
  • o ceapă roşie
  • o ceapă albă
  • 125 ml vin alb demisec
  • 80 ml ulei de măsline
  • o tijă de ţelină
  • o legătură de pătrunjel
  • 100 ml oţet
  • sarte
  • piper
  • o limetă

Mod de preparare:

Calamarii se spală, se curăţă de osul din interior şi se taie rondele. Se pun într-un bol cu oţetul, apă cât să le acopere şi se lasă 30 de minute.

Tija de ţelina se curăţă, se spală şi se taie felii subţiri sau cubuleţe. Ceapa albă se toacă, se căleşte cu ţelina în jumătate din uleiul de măsline apoi se adaugă usturoiul tocat mărunt.

Se călesc un minut, se adaugă rondelele de calamari şi se călesc până încep să capete o culoare albă. Se toarnă vinul, se fierb până se evaporă lichidul format şi se adaugă roşiile din conservă pasate.

Se toarnă pasta de tomate dizolvată în puţină apă, se fierbe totul 20-25 de minute, se adaugă pătrunjel tocat, sare, piper şi se fierb încă zece minute.

Ceapa roşie se căleşte în restul de ulei cu orezul negru, se condimentează, se adaugă apă, se fierbe şi se serveşte împreună cu calamarii în sos.

 

Calamari cu orez negru si sos

Calamari cu orez negru si sos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.