Calamari cu sos de roşii

Printeaza

Calamari cu sos de roşii din: inele de calamari, ulei de masline, morcov, ceapa verde, usturoi, rosii in bulion, vin, bulion, cimbru, foaie de dafin, boia iute, sare, piper.

Ingrediente:Calamari cu sos de roşii

  • 1,5 kg inele proaspete de calamari
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 morcov mare, taiat cubulete
  • 2 fire ceapa verde, tocate
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 cutie mica (480 g) rosii tocate, in bulion
  • 1/2 cana vin alb sec
  • 1 lingura bulion
  • 1 fir cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • boia iute
  • sare si piper proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Spalati calamarii cu apă rece şi uscaţi-i pe un prosop de bucătărie. Incingeţi uleiul de măsline într-o tigaie mare, puneţi morcovul, cepele şi usturoiul. Lăsaţi-le să se prăjească cca 10 min, amestecând din când în când, până încep să se înmoaie, fără să se rumenească.

Adăugaţi calamarii şi lăsaţi-i să se prăjească 3 min, amestecând frecvent.

Puneţi apoi şi roşiile, vinul, bulionul, mirodeniile, boiaua iute, sarea şi piperul măcinat după gust. Amestecaţi. Când dă în clocot, reduceţi focul şi puneţi capacul. Lăsaţi să fiarbă înăbuşit cca 30 min. Serviţi fierbinte, cu orez.

Calamari cu sos de roşii

Calamari cu sos de roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.