Calamari cu sos de roşii
PrinteazaCalamari cu sos de roşii din: inele de calamari, ulei de masline, morcov, ceapa verde, usturoi, rosii in bulion, vin, bulion, cimbru, foaie de dafin, boia iute, sare, piper.
- 1,5 kg inele proaspete de calamari
- 2 linguri ulei de masline
- 1 morcov mare, taiat cubulete
- 2 fire ceapa verde, tocate
- 1 ceapa medie, tocata
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 cutie mica (480 g) rosii tocate, in bulion
- 1/2 cana vin alb sec
- 1 lingura bulion
- 1 fir cimbru
- 1 foaie de dafin
- boia iute
- sare si piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Spalati calamarii cu apă rece şi uscaţi-i pe un prosop de bucătărie. Incingeţi uleiul de măsline într-o tigaie mare, puneţi morcovul, cepele şi usturoiul. Lăsaţi-le să se prăjească cca 10 min, amestecând din când în când, până încep să se înmoaie, fără să se rumenească.
Adăugaţi calamarii şi lăsaţi-i să se prăjească 3 min, amestecând frecvent.
Puneţi apoi şi roşiile, vinul, bulionul, mirodeniile, boiaua iute, sarea şi piperul măcinat după gust. Amestecaţi. Când dă în clocot, reduceţi focul şi puneţi capacul. Lăsaţi să fiarbă înăbuşit cca 30 min. Serviţi fierbinte, cu orez.
Calamari cu sos de roşii
Pofta buna!