Descoperiți o infuzie plină de sănătate și aroma cu acest ceai de gălbenele și cimbru, perfect pentru a vă relaxa și a vă îmbunătăți starea de bine. Combinând proprietățile antiinflamatoare și calmante ale gălbenelelor cu efectele antibacteriene […]
Calamari la gratar cu usturoi si verdeata
PrinteazaCalamari la gratar cu usturoi si verdeata din: sepii, sare de mare, ulei de masline, otet, usturoi, patrunjel, zahar, sare, piper.
Ingrediente:
- 18-24 sepii foarte mici curăţate
- sare de mare grunjoasă
- 4 linguri de ulei de măsline
- 4 linguri de oţet de vin alb
- 3 căţei de usturoi
- 1/2 de legătură de pătrunjel
- 1 priză de zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se unge cu ulei un grătar tigaie şi se încinge până când începe să apară fum. Se prăjesc sepiile circa un minut în acest răstimp se întorc o dată.
Restul uleiului de măsline se amestecă cu oţetul de vin. Usturoiul se curăţă, se zdrobeşte şi se adaugă în sos.
Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt.
Pătrunjelul şi zahărul se presară peste sepii, apoi se sărează şi se piperează. Se amestecă cu sosul şi se servesc.
Calamari la gratar cu usturoi si verdeata
Pofta buna!
Tajine de Miel cu Prune și Migdale
carne de miel, prune, migdale, ceapa, usturoi, scortisoara, ghimbir, sofran, coriandru, supa, miere, ulei, sare, piper, coriandru. Tajine de miel cu prune și migdale este o capodoperă a bucătăriei marocane, o îmbinare armonioasă de arome dulci, sărate și condimentate, toate gătite încet într-un vas tradițional de tajine. […]