Calamari la gratar cu sos
PrinteazaCalamari la gratar cu sos din: calamari, rosii, telina, rucola, capere, ulei de masline extravirgin, lamaie, boia iute, sare si piper.
- 8 calamari
- 4 roşii
- 1 tijă de ţelină
- 150 g rucola
- 20 g capere din conservă, desărate
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lămâie
- boia iute
- sare şi piper
Mod de preparare:
Opăreşte roşiile 3 minute în apă clocotită.
Curăţă-le de coajă şi de seminţe şi taie-le cubuleţe. Taie tija de ţelină cubuleţe foarte mici şi pune-le într-un castron împreună cu roşiile, caperele, 3 linguri zeamă de lămâie, sare şi boia, după gust, şi ulei de măsline cât să le acopere.
Curăţă calamarii şi deschide-i complet, încât să formeze aproximativ un pătrat. Inlătură vezica, ochii, dinţii şi clăteşte-i cu apă rece. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, crestează calamarii pe interior, formând linii paralele cu distanţa de 1 cm între ele.
Condimentează-i cu sare şi piper, după gust, şi frige-i pe grătarul încins 4-5 minute. Aşază câte 2 calamari pe fiecare farfurie, pe un pat de rucola, presară-i cu amestecul de roşii şi serveşte-i.
Poftă bună!