Calamari la gratar cu sos

Printeaza

Calamari la gratar cu sos din: calamari, rosii, telina, rucola, capere, ulei de masline extravirgin, lamaie, boia iute, sare si piper.

Ingrediente:Calamari la gratar cu sos

  • 8 calamari
  • 4 roşii
  • 1 tijă de ţelină
  • 150 g rucola
  • 20 g capere din conservă, desărate
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lămâie
  • boia iute
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Opăreşte roşiile 3 minute în apă clocotită.

Curăţă-le de coajă şi de seminţe şi taie-le cubuleţe. Taie tija de ţelină cubuleţe foarte mici şi pune-le într-un castron împreună cu roşiile, caperele, 3 linguri zea­mă de lămâie, sare şi boia, după gust, şi ulei de măsline cât să le acopere.

Curăţă calamarii şi deschide-i complet, încât să formeze aproximativ un pătrat. Inlătură vezica, ochii, dinţii şi clăteşte-i cu apă rece. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, crestează calamarii pe interior, formând linii paralele cu distanţa de 1 cm între ele.

Condimentează-i cu sare şi piper, după gust, şi frige-i pe grătarul încins 4-5 minute. Aşază câte 2 calamari pe fiecare farfurie, pe un pat de rucola, presară-i cu amestecul de roşii şi serveşte-i.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.