Calamari cu orez basmati si telină

Printeaza

O reteta de calamari cu orez basmati si telina din: orez basmati, rondele de calamar, telina, ceapa rosie, ardei gras, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 200 g orez basmati
  • 400 g rondele de calamar
  • 4 tulpini de telina
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi orezul la fiert în 600ml apă şi 1 linguriţă sare. Curăţaţi tulpina de ţelină, ceapa roşie şi ardeiul gras, spălaţi-le şi tăiaţi tulpina de ţelină în feliuţe, ceapa tăiaţi-o julienne, iar ardeiul gras tăiaţi-l în cubuleţe. Incingeţi într-o tigaie uleiul de măsline, puneţi legumele tăiate şi căliţi-le 2-3 minute la foc mic.

Puneţi apoi în tigaie rondelele de caiamar spălate şi presărate cu sare şi piper. Adăugaţi vinul, acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 15 minute. După acest timp puneţi în tigaie orezul fiert şi pătrunjelul tocat mărunt.

Potriviţi de sare şi piper, amestecaţi bine şi mai lăsaţi 2-3 minute la foc mic, amestecând din când în când.

Calamari cu orez basmati si telină

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • calamari cu orez

1 comentariu

  1. Chiar merita calamarii astia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.