Calamari pane cu mujdei

Printeaza

O reteta de calamari pane cu mujdei din: rondele de calamari, oua, faina, pesmet, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Calamari pane cu mujdei

  • 700 g rondele de calamari
  • 3 ouă
  • 150g făină
  • 200g pesmet
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 leg. pătrunjel
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi rondelele de calamari în apă clocotindă cu 1 lingură sare, apoi scoateţi-le imediat şi puneţi-le într- un bol cu apă rece. Scurgeţi-le bine de apă şi ştergeţi-le cu un şervet. Treceţi rondelele de calamari prin făină, apoi prin ou bătut şi la final prin pesmet.

Repetaţi operaţiunile şi prăjiţi-le apoi în uleiul bine încins, la foc potrivit. Când s-au rumenit, scoateţi-le pe şerveţele absorbante.

Pentru mujdei, pisaţi usturoiul, apoi frecaţi-l cu uleiul de măsline, pus puţin câte puţin, apoi adăugaţi 2-3 linguri zeamă de lămâie şi pătrunjelul tocat mărunt. Presarati ierburi aromate deasupra.

Calamari pane cu mujdei

Calamari pane cu mujdei

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.