Calamari pane cu mujdei
PrinteazaO reteta de calamari pane cu mujdei din: rondele de calamari, oua, faina, pesmet, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare si piper.
- 700 g rondele de calamari
- 3 ouă
- 150g făină
- 200g pesmet
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 leg. pătrunjel
- 50 ml ulei de măsline
- 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi rondelele de calamari în apă clocotindă cu 1 lingură sare, apoi scoateţi-le imediat şi puneţi-le într- un bol cu apă rece. Scurgeţi-le bine de apă şi ştergeţi-le cu un şervet. Treceţi rondelele de calamari prin făină, apoi prin ou bătut şi la final prin pesmet.
Repetaţi operaţiunile şi prăjiţi-le apoi în uleiul bine încins, la foc potrivit. Când s-au rumenit, scoateţi-le pe şerveţele absorbante.
Pentru mujdei, pisaţi usturoiul, apoi frecaţi-l cu uleiul de măsline, pus puţin câte puţin, apoi adăugaţi 2-3 linguri zeamă de lămâie şi pătrunjelul tocat mărunt. Presarati ierburi aromate deasupra.
Calamari pane cu mujdei
Poftă bună!