Calamari prăjiţi în aluat de bere
PrinteazaCalamari prăjiţi în aluat de bere din: rondele de calamari, faina, bere, amidon de porumb, praf de copt, usturoi, patrunjel, faina, ulei.
- 1 kg rondele de calamari
- 1 1/2 cani faina
- 1 1/2 cani bere
- 2 lingurite amidon de porumb
- 1/4 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 2 catei de usturoi, tocati
- 2 linguri patrunjel tocat
- faina pentru pudrat
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Amestecaţi făina, amidonul, praful de copt şi sarea, într-un castron potrivit. Adăugaţi berea, usturoiul şi pătrunjelul, bateţi bine cu telul, să se omogenizeze. Puneţi rondelele pe o bucată mare de hârtie şi pudraţi-le bine cu făină, pe toate părţile; scuturaţi făina în exces.
Incingeţi o bună cantitate de ulei într-un tuci – rondelele trebuie prăjite în baie de ulei. Luaţi câteva rondele, afundaţi-le pe rând în aluatul cu bere şi puneţi-le cu grijă în uleiul bine încins. Nu puneţi prea multe la prăjit o dată şi separaţi-le imediat cu furculiţa, altfel se vor lipi între ele.
Lăsaţi-le să se prăjească cca 4 min, apoi scoateţi-le cu spumiera. Procedaţi astfel până aţi prăjit toate rondelele. Serviţi-le imediat, cu felii de lămâie şi cu sosul preferat (de usturoi, ketchup etc.).
Calamari prăjiţi în aluat de bere
Pofta buna!