Calamari prăjiţi în aluat de bere

Printeaza

Calamari prăjiţi în aluat de bere din: rondele de calamari, faina, bere, amidon de porumb, praf de copt, usturoi, patrunjel, faina, ulei.

Ingrediente:Calamari prăjiţi în aluat de bere

  • 1 kg rondele de calamari
  • 1 1/2 cani faina
  • 1 1/2 cani bere
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • faina pentru pudrat
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina, amidonul, praful de copt şi sarea, într-un castron potrivit. Adăugaţi berea, usturoiul şi pătrunjelul, bateţi bine cu telul, să se omogenizeze. Puneţi rondelele pe o bucată mare de hârtie şi pudraţi-le bine cu făină, pe toate părţile; scuturaţi făina în exces.

Incingeţi o bună cantitate de ulei într-un tuci – rondelele trebuie prăjite în baie de ulei. Luaţi câteva rondele, afundaţi-le pe rând în aluatul cu bere şi puneţi-le cu grijă în uleiul bine încins. Nu puneţi prea multe la prăjit o dată şi separaţi-le imediat cu furculiţa, altfel se vor lipi între ele.

Lăsaţi-le să se prăjească cca 4 min, apoi scoateţi-le cu spumiera. Procedaţi astfel până aţi prăjit toate rondelele. Serviţi-le imediat, cu felii de lămâie şi cu sosul preferat (de usturoi, ketchup etc.).

Calamari prăjiţi în aluat de bere

Calamari prăjiţi în aluat de bere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.