Porc cu Sos de Soia și Ghimbir: o rețetă asiatică inspirată, ce îmbină gusturile bogate și picante cu dulceața subtilă. Este o mâncare rapidă, plină de arome, perfectă pentru o cină săptămânală sau pentru a impresiona oaspeții la o ocazie specială. Timp de preparare Pregătire: 15 minute Gătire: 20 minute Total: 35 minute Ingrediente Mușchi […]
Calamari prajiti cu maioneza picanta
PrinteazaCalamari prajiti cu maioneza picanta din: inele de calamar, făină, amidon, praf de copt, sare, piper, ulei, oua, mustar, ardei iute, usturoi, suc de lamaie.
Ingrediente calamari pane:
- 8 inele de calamar
- 8 linguri făină
- 6 linguri amidon
- o priză praf de copt
- sare, piper
- ulei pentru prăjit
pentru maioneză:
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură muştar
- sare, piper
- cca 200-220 ml ulei de floarea-soarelui
- 1 ardei iute
- 1 căţel de usturoi zdrobit
- 2 linguriţe suc de lămâie
Mod de preparare:
amestecă într-un castron făina cu amidon, sare, piper şi praf de copt; se tăvălesc inelele de calamari prin această compoziţie şi se prăjesc într-o cantitate mare de ulei bine încins.
prepară maioneza: se bat gălbenuşurile cu muştar şi sare; se înglobează 180 ml ulei, turnând în fir subţire.
înglobează suc de lămâie şi apoi restul de ulei, tot în fir subţire. La final se adaugă ardeiul iute tocat, usturoi şi piper.
Calamari prajiti cu maioneza picanta
Pofta de buna!
Găluște cu Urdă și Sos de Ciuperci
Găluște cu Urdă și Sos de Ciuperci. Acest preparat îmbină dulceața delicată a urdei cu aroma bogată a sosului de ciuperci, oferind o experiență culinară sățioasă și plină de savoare. Timp de preparare Pregătire: 25 minute Gătire: 20 minute Total: 45 minute Ingrediente Pentru găluște: Urdă (250 g) – Bine scursă de zer. Făină (200 […]