Calamari umpluţi cu garnitură de roşii
PrinteazaO reteta de calamari umpluti cu garnitura de rosii din: calamari, ceapa, ulei de masline extravirgin, vin alb, mazare, ceapa, ricotta, pesmet, parmezan, sare, piper si civeta.
- 3 calamari mari (circa 600 g fiecare)
- 1/2 ceapă
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin;
- 1/2 pahar vin alb
pentru umplutură:
- 300 g mazăre boabe
- 1/2 ceapă
- 100 g ricotta
- 8 linguri pesmet
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri parmezan ras
- sare şi piper
pentru garnitură:
- 3 roşii bine coapte
- 1 legătură civetă (sau frunze de ceapă verde)
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Toacă foarte mărunt o jumătate de ceapă. Prăjeşte-o cu 2 linguri de ulei de măsline. Adaugă mazărea, un praf de sare şi toarnă 1/2 pahar de apă, apoi pune vasul acoperit la fiert pentru 15-20 de minute.
Pasează mazărea şi trece-o prin sită. Lasă să se răcorească, apoi adaugă ricotta, pesmetul şi parmezanul ras. Potriveşte gustul de sare şi piper. Curăţă calamarii, spală-i, zvântă-i şi umple-i cu compoziţia de mazăre, închide-i cu o scobitoare.
Prăjeşte o jumătate de ceapă într-o cratiţă cu 2 linguri de ulei, căleşte calamarii, toarnă peste ei vinul şi lasă să fiarbă până când acesta se evaporă. Pune capacul peste cratiţă şi lasă la fiert 15-20 de minute, turnând câte puţină apă dacă scade prea mult.
Opăreşte roşiile 30 de secunde în apă clocotită. Curăţă-le de pieliţă, îndepărtează-le seminţele şi taie-le cubuleţe. Asezonează-le cu două linguri de ulei de măsline, sare, piper, după gust, civeta tăiată julien (sau frunze de ceapă verde). Pune roşiile tocate peste calamari şi lasă-i 2 minute să se întrepătrundă aromele. Taie calamarii în rondele si serveste-i însoţiţi de sos.
Calamari umpluţi cu garnitură de roşii
Poftă bună!