Calamari umpluţi cu piure de vinete

Printeaza

O reteta de calamari umpluti cu piure de vinete din: calamari, creveti, vanata, ou, parmezan, ceapa, patrunjel, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras si patrunjel.

Ingrediente:Calamari umpluţi cu piure de vinete

  • 8 calamari medii
  • 100 g creveţi
  • 1 vânătă
  • 1 ou
  • 1 lingură parmezan ras
  • 1 ceapă
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 2  linguri pesmet
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

Pentru decor:

  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1/2 legătură de pătrunjel

 

Mod de preparare:

După ce ai spălat calamarii foarte bine sub jet de apă, curăţă-i şi scoate-le osul, apoi taie tentaculele bucăţele. Curăţă creveţii şi taie-i bucăţi. Rumeneşte ceapa într-o tigaie cu 2 lin­guri de ulei încins şi, când aceasta s-a înmu­iat, adaugă vânătă tăiată cubuleţe. Adaugă sare şi piper, după gust, apoi pasează compoziţia bine. încorporează în piureul astfel obţinut bucăţelele de tentacule de ca­lamari şi bucăţile de creveţi.

Ţine pe foc circa 5 minute şi adau­gă pătrunjelul tocat. Incorporează oul şi parmezanul ras, apoi amestecă totul bine. Umple cu această compoziţie calamarii şi prinde-i la capăt cu o scobitoare.

Pune calamarii într-o tavă unsă cu 2 linguri de ulei de măsline, presară-i cu sare, piper, după gust, şi pesmet şi gratinează-i circa 10 minute. Serveşte calamarii călduţi, decoraţi cu fâşii de ardei gras roşu şi cu frunzuliţe de pătrunjel.

Calamari umpluţi cu piure de vinete

Calamari umpluţi cu piure de vinete

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.