Calamari umpluţi cu piure de vinete
PrinteazaO reteta de calamari umpluti cu piure de vinete din: calamari, creveti, vanata, ou, parmezan, ceapa, patrunjel, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras si patrunjel.
- 8 calamari medii
- 100 g creveţi
- 1 vânătă
- 1 ou
- 1 lingură parmezan ras
- 1 ceapă
- 1/2 legătură pătrunjel
- 2 linguri pesmet
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Pentru decor:
- 1/2 ardei gras roşu
- 1/2 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
După ce ai spălat calamarii foarte bine sub jet de apă, curăţă-i şi scoate-le osul, apoi taie tentaculele bucăţele. Curăţă creveţii şi taie-i bucăţi. Rumeneşte ceapa într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins şi, când aceasta s-a înmuiat, adaugă vânătă tăiată cubuleţe. Adaugă sare şi piper, după gust, apoi pasează compoziţia bine. încorporează în piureul astfel obţinut bucăţelele de tentacule de calamari şi bucăţile de creveţi.
Ţine pe foc circa 5 minute şi adaugă pătrunjelul tocat. Incorporează oul şi parmezanul ras, apoi amestecă totul bine. Umple cu această compoziţie calamarii şi prinde-i la capăt cu o scobitoare.
Pune calamarii într-o tavă unsă cu 2 linguri de ulei de măsline, presară-i cu sare, piper, după gust, şi pesmet şi gratinează-i circa 10 minute. Serveşte calamarii călduţi, decoraţi cu fâşii de ardei gras roşu şi cu frunzuliţe de pătrunjel.
Calamari umpluţi cu piure de vinete
Pofta buna!