Calamari umpluti cu rosii
PrinteazaCalamari umpluti cu rosii din: rosii uscate, calamar, capere, pesmet alb, verdeata proaspata, sare, piper negru, albus, ulei de masline, otet balsamic, suc de lamaie, ulei de masline.
- 8 roşii uscate la soare
- tub de calamar mare sau 8 mai mici
- 2 linguri capere, tocate mărunt
- 75 g pesmet alb proaspăt
- 2 linguri verdeaţă proaspătă de diverse tipuri, cum ar fi busuioc, oregano, pătrunjel sau salvie
- sare şi piper negru
- 1 albuş
- 1/2 lingură ulei de măsline
- câteva picături de oţet balsamic
- suc de lămâie
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Se pune la fiert un ibric cu apă. Se pun roşiile uscate într-un castron, se acoperă cu apă fierbinte din abundenţă şi se lasă la înmuiat 20 de minute pentru a se rehidrata şi a se desăra.
Se încălzeşte cuptorul la 180°C.
Se clăteşte calamarul în interior şi pe exterior; apoi se zvântă cu un şerveţel.
Pentru umplutură, se îndepărtează porţiunile tari din tentacule, apoi se toacă fin o treime din ele. Bucăţelele se pun într-un castron. Se adaugă caperele.
Se scurg şi se usucă roşiile, apoi se taie fin şi se adaugă la tentaculele tocate împreună cu pesmetul şi verdeaţa. Se amestecă bine, se sărează şi se piperează după gust, se adaugă albuşul de ou, pentru a lega toate ingredientele.
Umpleţi tubul de calamar folosind o lingură; împingeţi bine închizând celălalt capăt cu o scobitoare sau o ţepuşă de lemn. Se unge o tavă cu puţin ulei şi se pune tubul de calamar.
Se coace 45 de minute, dacă este unul singur; 30 de minute dacă sunt tuburi mici.
Pentru servire, tubul de calamar se taie în rondele de 1 cm grosime, se aşază pe o farfurie şi se stropeşte cu un amestec de oţet balsamic, ulei de măsline şi suc de lămâie.
Poftă bună!