Calamari umpluti cu sos de rosii
PrinteazaCalamari umpluti cu sos de rosii din: calamr, conserve de rosii, usturoi, ansoa, capere, orez, pasta de tomate, vin, ulei de masline, sare, piper, oregano, salata verde, parmezan, dovlecei, sos de lamaie.
- 4 tuburi de calamar
- două conserve de roşii
- doi căţei de usturoi
- 3 fileuri de anşoa
- 20 g capere
- 100 g orez
- o lingură cu pastă de tomate
- 300 ml vin alb sec
- 100 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- oregano
- salată verde
- parmezan
- dovlecei
- sos de lămâie
Mod de preparare:
Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol. Se amestecă împreună cu o parte din roşiile din cutie, sare, piper şi oregano.
Intr-un bol se pun o lingură cu oregano tocat, usturoiul pisat sau tocat mărunt şi fileurile de anşoa pisate cu o furculiţă. Se pun la încins trei linguri cu ulei, se adaugă ingredientele din bol şi se călesc trei-patru minute la foc mic.
Se pun peste ingredientele din bol, se amestecă şi se umplu calamarii, lăsând liber un centimetru sau doi. Se prind capetele cu scobitori ca să nu iasă compoziţia, se aşază într-o tavă în care s-a pus un amestece din restul de roşii şi pasta de tomate, sare, piper, oregano tocat şi ulei.
Se toarnă vinul alb şi puţină apă, se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 35-40 de minute.
Calamari umpluti cu sos de rosii
Pofta buna!